Informatie over weerstation Noordbergum

Over weerstation Noordbergum

Weerstation Noordbergum is gesitueerd aan de westkant van Noardburgum en sinds 2016 online te raadplegen op www.wsnoordbergum.nl

De data worden gemeten met een Davis Vantage pro 2 weerstation en is uitgebreid met een meting van temperatuur op 10 cm hoogte en een Solar en UV sensor.
Data wordt verstuurd naar het internet via een meteobridge Nano SD, een energiezuinig apparaatje welke 24/7 data doorstuurt naar internet.

Ook het programma CumulusMX wordt gebruikt om data naar internet te verzenden, het programma draait op een Raspberry Pi mini Linux pc.

De meting van temperatuur en luchtvochtigheid op 150 cm, met actieve ventilatie, dwz door middel van een fan wordt er permanent lucht langs de sensor getrokken.

UV en zonnestraling worden eveneens gemeten en hieruit wordt de verdamping berekend.

De neerslagmeter is voorzien van verwarming en kan bij temperaturen onder nul gewoon de neerslag meten en zal dus niet bevriezen.

Ons weerstation is onlangs uitgebreid met een station van Ecowitt, deze is voorzien van een ultrasone windmeter en tevens als extra sensor een onweer detector met een bereik van ca 40 km.

Voor vragen en/of suggesties kunt u met ons contact opnemen.
 
Met vriendelijke groeten, weerstation Noordbergum