Weersverwachting en pluim

KNMI verwachting


Af en toe regen, in het oosten ook (natte) sneeuw

Waarschuwingen 
In het oosten geldt er code geel voor gladheid door sneeuw.

Komende nacht valt vooral in het midden en noorden plaatselijk regen, in de oostelijke helft valt ook natte sneeuw. Aan de westkust zijn er buien, soms met onweer en hagel. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C in het zuidwesten en -1°C in het noordoosten. Daar kunnen natte weggedeelten door bevriezing plaatselijk glad worden. De wind is overwegend zuidwestelijk, matig. Aan de kust staat een krachtige, mogelijk harde westelijke wind. Aan de westkust kunnen windstoten tot ongeveer 80 km/uur voorkomen.

Morgenochtend regent het plaatselijk in het zuiden en eerst nog het midden. In het oosten en zuidoosten valt plaatselijk natte sneeuw. In het noorden is het droog met opklaringen. In het midden en later zuiden wordt het in de loop van de ochtend droog en klaart het later op. Er is weinig wind, aan de kust staat een overwegend vrij krachtige wind uit noord tot noordoost.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar in het zuidoosten is het eerst bewolkt en in het zuiden van Limburg valt eerst nog regen of natte sneeuw. In de kustgebieden drijven enkele winterse buien van zee binnen. De middagtemperatuur ligt tussen ongeveer 1°C langs de oostgrens en 5°C aan de noordwestkust. De wind is zwak, aan de kust staat een matige, mogelijk eerst nog vrij krachtige, noordelijke wind.
Morgenavond is er aan de kust nog een enkele winterse bui. Elders is het droog met flinke opklaringen en landinwaarts vriest het enkele graden. Er is weinig wind, aan de kust is er een matige noordelijke wind. (Bron: KNMI)

28/11/2023 22.42 uur LT

Temperatuur

Bron: Weerplaza

Neerslag

Bron: Weerplaza

Neerslagkans

Bron: Weerplaza

Wind

Bron: Weerplaza